ברוכים הבאים לאתר שאלות ותשובות טכניות נפוצות-אתר תמיכה טכנית|מדריכים
חפשו אותנו בפייסבוק

אתר שאלות ותשובות טכניות נפוצות







כדאי לדעת - סכנות ברשת האינטרנט העולמית

כתב את המדריך: Xpert.

תאריך פירסום:15.5.06

 

רשת האינטרנט היא מקום לדברים טובים, אפשר ללמוד דרכה  לשוחח ולצ'וטט , לשחק אחד נגד השני , להעביר מסרים ודואר בשיטה מהירה , לצפות בשידורי טלויזיה , לשמוע שידורי רדיו ועוד.

אולם למרות זאת , רשת האינטרנט עלולה להיות מסוכנת .

כמו במקומות רבים , גם ברשת האינטרנט קיימות סכנות רבות ,על חלקם מרבית הציבור יודע וזאת אודות למדיה ולתקשורת , אבל מעט מאוד אנשים יודעים שקיימים סיכונים וירטואליים , הכוונה היא לגורמים המזיקים למחשבים, אשר גורמים לאיבוד ומחיקת מידע , הרס , נזק לחומרה ולתוכנה.

הגורמים המזיקים נוצרים על ידי אנשים, המכונים האקרים , או פורצי מחשבים.

הבהרה: רוב פורצי המחשבים מייצרים גורמים מזיקים , אך לא כולם הם כאלו.

ישנם האקרים טובים שעוזרים לחברות שונות , באיתור פרצות אבטחה , באיתור באגים ותקלות שונות הקשורות בתוכנה , ועוזרים באיתור פושעים ועבריינים שונים ברשת האינטרנט העולמית, ואף באיתור מפיצי וירוסים וסוסים טרויאנים.

לכן , ניתן לחלק את ההאקרים לשתי סוגים : האקרים רעים (המכונים גם "קראקרים") – היוצרים גורמים מזיקים או סיכונים וירטואליים , והאקרים טובים – שעושים מצווה בכל מה שקשור לסיוע והגנה על רשת האינטרנט העולמית.

קיימים 3 קבוצות עיקריות של גורמים מזיקים :

1. וירוסים (Viruses)-וירוס הוא שורת פקודות המכונה סקריפט, הנוצר על ידי אדם בעל ידע בסיסי ומעלה בשפות תכנות , ל-וירוס מטרה אחת והיא : לזרוע הרס וחורבן , ולגרום למחשב לקרוס , לכן , אין וירוס טוב , יש רק וירוס רע ונורא.

הוירוסים קיימים מימי המחשבים הראשונים , אך כאשר פותחה רשת האינטרנט העולמית יתפתחה מגמת הוירוסים , וכיום הם מהווים את הסיכון הגדול ביותר למחשב האישי או העסקי.

מחשב יכול להידבק בוירוס , על ידי קובץ\קבצים נגועים.

ניתן להתגונן מוירוסים על ידי שימוש בתוכנת Anti-Virus , כיום , קיימות תוכנות אנטי וירוס רבות , ולכן ניתן להתגונן מוירוסים בקלות וביעילות וללא חשש מתמיד.

כמו כן, מומלץ לעדכן את תוכנת האנטי – וירוס שברשותכם כל מספר ימים , ולהריץ סריקה שבועית למען השקט הנפשי.

2. סוסים טרויאנים (Trojans) הסוס הטרויאני הוא למעשה , קובץ שבו האקר\האקרים משתמשים, על מנת לאפשר דלת אחורית ((BackDoor אל מחשב מסויים , הכוונה היא לאפשר להאקרים גישה מלאה אל המחשב לצורך הרס וחבלה , ומבלי שמשתמש המחשב יבחין בכך , האקרים מחדירים סוסים טרויאנים אל מחשבים באמצעות פרצות אבטחה (מן פתחי כניסה ומילוט הקיימים בכל תוכנה ותוכנה).

ניתן להתגונן מסוסים טרויאנים  על ידי שימוש בתוכנת אנטי – וירוס , אולם מומלץ להצטייד בתוכנה נוספת המתמחה בזיהוי סוסים טרויאנים.

3. פרסומות קופצות ובאנרים לא רצויים (Adwares), תוכנות ריגול (Spwares) , חייגנים בלתי רצויים (Dialers) , קבצים לצורך הזקה (Malwares):

קבוצה זו היא הקבוצה הנפוצה ביותר , והיא הקבוצה אליה משתמשי המחשב הכי פחות מודעים , וזאת משום שקבוצה זו אינה זורעת הרס מיידי , אלא הרס לאורך פרקי זמן ארוכים.

קבוצה זו, היא הכי קשה לאיתור ולהתגוננות מפניה.

ומכאן נהוג לכנות קבוצה זו בשם : עלוקות , משום שהגורמים המזיקים בה נדבקים ולא נותנים מנוח.

ה-Adwares , תוכנות קטנות, שמושתלות במחשב בעת גלישה, באתרים מסויימים , ומתקינות על גבי המחשב פרסומות ובאנרים לא רצויים, שיופיעו מיד לאחר התקנתם , ניתן להגיד שה-Adwares , הם קרציות רציניות .

ניתן להתגונן מהם,בשימוש בתוכנה נגד קרציות Anti-Adwares .

כיום, קיים מספר רב של תוכנות כאלה, ורובם ניתנות להורדה בחינם מאתרים שונים באינטרנט.

ה- Spywares הינם תוכנות ריגול המושתלות במחשב בעת גלישה באתרים מסויימים , דרך תוכנות הריגול האלה , רואים האקרים וגורמים תעשייתים בלתי רצויים את כל הנעשה במחשב , אוספים מידע על המחשב ועל המשתמש בו ובקיצור , יודעים הכל על המחשב.

ניתן להתגונן מפניהם על ידי שימוש בתוכנות Anti-Spyware , תוכנת נגד ריגול.

כיום , קיימות מספר גדול של תוכנות כאלו , שאת מרביתם ניתן להוריד בחינם מרשת האינטרנט.

ה-Dialers הינם חייגנים , לרוב חייגני סקס ופורנוגרפיה לא רצויים המותקנים במחשב בעת גלישה באתרים שונים.

לרוב , באתרי סקס בלתי חוקיים .

חייגנים אלה נשלטים מרחוק על ידי האקרים ופושעים שונים , ולמעשה , מזמינים בשם המשתמש במחשב שירותים בלתי רצויים , תוכנות בלתי רצויות , פרסומות בלתי רצויות ,שיחות לחו"ל, ואפילו לשם העברת וירוסים  או בקיצור כל המצוי והלא רצוי.

ניתן להתגונן מפניהם על ידי שימוש בתוכנת Anti-Virus , מומלץ גם להתגונן מפניהם בשימוש בתוכנת Anti-Spyware .

ה- Malwares  הינם, קבצים מזיקים ומציקים, אשר מחדירים עלוקות אחרות , כגון תוכנות ריגול , חייגנים , ופרסומות קופצות , ואפילו סוסים טרויאנים , ווירוסים.

קבצי ההזקה , הם המעצבנים ביותר ,הזדוניים ביותר, והקשים ביותר לאיתור.

ניתן להתגונן מפניהם על ידי שימוש בתוכנות מתקדמות , Anti-Malwares, לצערנו , קיימות רק כ- 5 תוכנות כאלה כיום.

מילות סיכום:

כדי למנוע כאבי ראש, קריסות של המחשב , בזבוז כספים , ואיבוד מידע ונתונים,

מאוד חשוב לדעת ולהבין את האמור לעיל, ולהתגונן בהתאם.

חזרה למעלה



***